Team Koyuk

Om racen

Siberian Husky er en af de smukkeste hunde, der findes. Ifølge racestandarden er alle farver og aftegninger tilladte. Selv øjenfarven kan variere fra næsten hvid over i blå; de kan være gule, grønlige, og alle nuancer til mørkebrune. Samme hund kan endda have øjne i forskellige farver.

Haven_2005

Men Husky'en er ikke bare en smuk hund. Den har rigtig mange af hundens naturlige instinkter i behold - især flokinstinktet holder aldrig op med at imponere os. Vi kan sidde i timevis og iagttage samspillet mellem hundene i vores lille flok. Det er helt fantastisk, som de finder ud af det med hinanden. Selv, når der kommer en ny hund, finder den hurtigt sin plads, og så fungerer flokken bare............

Husky'en er ikke bare utrolig social overfor andre hunde, men også overfor mennesker. Det er ikke ret mange andre hunde, man kan have gående sammen i en stor flok, og som oveni købet alle sammen kan hygge sig med os inde i stuen - eller i soveværelset. Og så er det en fantastisk slædehund!

Laika_07

Husky'en har dog også sine særheder, blandt andet skal den altid holdes i snor eller bag et solidt hegn, så den ikke farer ud for at opdage verden og måske gå på jagt efter høns, katte eller andet interessant. Hvis det kun er en enkelt hund, du vil ha', så er det nok heller ikke lige Husky'en, du skal kaste dig over. Både pga. det føromtalte flokinstinkt, der næsten kræver en hel flok hunde, og fordi du næsten ikke kan nøjes med én hund, når du først bliver bidt af sporten (der er dog nogen, der kun har én eller måske to Husky'er - se afsnittet om slædehundeløb). Flere hunde følger efter, og du må også have en træningsvogn, en større bil til alle hundene, en større løbegård, et hus langt væk fra naboer osv. Så tænk dig godt om, før du anskaffer en Husky.

Når først den er der, er det for sent at fortryde!