Team Koyuk

Nyheder

Allyson_dec09

17.12.09 Sne i Danmark

I dag var det en af de sjældne snevejrsdage i Danmark, og i weekenden var der godt nok ikke sne, men koldt og flot vejr. Nyd vores dejlige billeder her.

Samtidig vil vi ønske alle en glædelig jul og et godt nytår!

L200_nov09

22.11.09 Ny bil!

På billedet kan man se vores nye bil. Den gamle var begyndt at skrante, så vi var ikke så trygge ved at køre de 1000 kilometer mod nord til Särna. Men det er vi nu!
I Norge har Robert Sørlie, Bjørnar Andersen, Sigrid Ekran, Ralph Johannesen & Inger-Marie Haaland startet Team Eukanuba. Det er ikke er et kennelsamarbejde som Team Norway - på sporet er de stadig konkurrenter, men de satser på at få mindst 2 fra teamet på skamlen i Finnmark, Femund og LGO.

Robert_LGO09

4.11.09 Så er løbssæsonen snart på trapperne

Nu er der ikke så længe til de store internationale slædehundeløb. Et godt sted at følge med er gomush.com. Desværre er det nordiske flagskib, Team Norway, blevet opløst. Deres hjemmeside vil dog fortsat følge Robert Sørlie, der i 2010 vil deltage i Femundløbet, Finnmarksløbet, La Grand Odyssée og muligvis Arctic Barents Race. Desuden følger de også med i, hvad der ellers sker på løbsfronten.

Sverige_sept09

13.10.09 Miniferie i Sverige og Norge

Vi har været en smuttur nordpå for blandt andet at besøge Birger i Lycksele, slappe af og opleve det nordlige Sverige og Norge. Nyd de fantastiske høstfarver mv. her.
Rebecca passede hundene imens - det er herligt sådan at kunne tage afsted i flere dage og være helt tryg ved, at alt er i gode hænder!

Træning på egen mark august 2009

29.8.09 Sæsonstart

I dag har vi taget hul på sæsonen med en tur på vores egen mark. Det er utrolig rart at køre med ATV, hvor man altid er 100% sikker på at kunne holde hundene.
Denne sæson vil ikke blive på lige så lavt blus som sidste år. Men Jørgen er stadig i gang med sin master-uddannelse, og Natasha er startet på nyt arbejde, så det er lidt usikkert, om træningen kulminerer i Polar Distans eller "bare" nogle fantastiske slædeture på fjeldet til vinter.

Hundegaard_Sverige2009

2.8.09 Hjemme igen fra Sverige

Vi er næsten lige kommet hjem fra en dejlig ferie i Sverige. Som det nok kan fornemmes af billederne, har både vi og hundene nydt det. Det er fantastisk at have sådan et dejligt sted, hvor man bare kan tage op og virkelig holde fri, samtidig med at hundegård og det hele bare fungerer!

Artikler er opdateret med omtale af dvd'er fra de store langdistanceløb mv.

Lisa_april2009

26.4.09 Mere dejligt vejr - og et par opdateringer

Vi har nu haft et par uger med dejligt forårsvejr. På billedet ses Lisa, der hjælper med at slå græs! Artikler er opdateret med et par omtaler af nogle rigtig gode hundekørerblade, der kan være til inspiration i planlægningen af den kommende sæson. Et af de sidste løb i denne sæson, Arctic Barents Race pilot, blev som ventet vundet af Robert Sørlie.

Hundegaard_paaske2009

8.4.09 Påske i hundegården

I går fik vi taget nogle dejlige billeder i det fantastiske påskevejr. Nyd dem her. Længere nordpå er der stadig koldt, og i disse dage løber sidste del af Arctic Barernts Race2009 af stablen. I år er et "pilot-år", hvor det består af 3 løb, Amundsen Race, Pasvik Trail og Arctic Barents Race pilot, og vinderen bliver den af de 6 deltagere fra hhv. Norge, Sverige, Finland og Rusland med den bedste sammenlagte tid. Følg det på Team Norways hjemmeside. Den endelige udgave bliver på 2800 km. mellem Murmansk og Røros i april 2010.

Amundsenrace09_Grövelsjön

29.3.09 Bjørnar er tilbage!

Bjørnar Andersen vandt et utroligt spændende Amundsen Race 56 minutter foran Robert Sørlie, som han havde ligget bagefter i over 300 kilometer af det 422 km. lange løb. Dejligt at se, at Bjørnar er frisk igen og oven i købet på toppen. All Alaska Sweepstakes, der er blevet genoplivet og følger samme rute som det oprindelige løb mellem Nome og Candle, er også blevet kørt i disse dage. Vinder blev Mitch Seavey fulgt af Jeff King og Lance Mackey.

Hundeifart_FL2009

21.3.09 Så er super-ugerne slut

Finnmarksløpet var fantastisk spændende at følge, og dækningen var super! Både i FL500 og 1000 var der til det sidste kamp om de første pladser: Inger-Marie Haaland vandt FL1000 som første kvinde nogensinde - og som rookie! FL500 blev vundet af Arnt Ola Skjerve. Desværre gik det ikke så godt i Iditarod. Bjørnar Andersen kom slemt til skade og blev nødt til at trække sig fra løbet. Rigtig ærgerligt - hans hunde var i kanon-form, og han ville helt klart have klaret sig godt. Lance Mackey vandt i øvrigt suverænt.

AnneRimmen_LarsMonsen_FL2009

8.3.09 Super-weekend indleder super-uger!

I denne weekend er både Finnmarksløpet i Norge og Iditarod i Alaska startet. Som noget nyt har norsk TV en massiv mediedækning af Finnmarksløpet. NRK sender hver aften et længere program med journalist Anne Rimmen (billedet) og ekspertkommentator Lars Monsen. De har desuden flere artikler fra løbet og andre indslag om hundekøring. Hvis man vil følge Iditarod, kan det stærkt anbefales at melde sig til Iditarod Insider, hvor der er masser af live-indslag, videoklip mv. Se desuden Team Norways hjemmeside.

Sverige_feb2009_Natspand

26.2.09 Hjemme fra Sverige igen

Så er vi hjemme igen efter endnu en fantastisk ferie i Sverige (billeder her). Vi var rigtig heldige med sneen, som ellers var næsten væk i januar. Der var masser af den, og mens vi var der, kom der endnu mere! Yukon Quest er nu næsten slut. I teten var der spænding til det sidste: Sebastian Schnuelle vandt 4 minutter før Hugh Neff, Jon Little blev nr. 3, og Martin Buser og Michelle Philips kom ind som nr. 4 og 5 med 1 minuts mellemrum. Desværre udgik Mike Ellis, den eneste Siberians-kører, efter at have kørt rigtig flot 3/4 af løbet.

YukonQuest2008_Brent Sass

13.2.09 Yukon Quest starter i morgen

I morgen starter verdens hårdeste slædehundeløb, Yukon Quest. I år er der 29 deltagere, hvilket er en del flere end sidste år og forhåbentlig et tegn på, at dette fantastiske løb lever stærkt videre. Det bliver spændende at følge Martin Buser, Brent Sass (billedet), Hans Gatt, Hugh Neff, Michelle Philips, Sebastian Schnuelle og alle de andre. Som optakt til løbet kan man f.eks. læse "Alene i Yukon", som er en af de bedste bøger, der findes. Den er desværre udsolgt fra forlaget, så man må købe den antikvarisk eller låne den.

Tustumena200_2009

3.2.09 Femundløbet på web-tv

På torsdag starter Femundløbet, hvor det bl.a. bliver spændende at følge Bjørnar Andersen, Team Norways Iditarod-deltager og Siberians-kørerne Karsten Grønås, Pierre-Antoine Heritier og Nisse Uppström. I år vil der være direkte transmission af start og mål samt løbende reportager mv. på løbets hjemmeside.

I Alaska blev Lance Mackey nr. 2 i Tustumena200, der blev vundet af Cim Smyth.

Kobe_Kevin_1-2-09

1.2.09 Hvalpene næsten 6 måneder!

Det er længe siden, vi har vist billeder af hvalpene. De er nu næsten 6 måneder gamle, trives og er snart lige så store som de voksne. I dag var en af de få snevejrsdage i Danmark, og det lykkedes os at få et par gode billeder. Se her.

I Alaska er Tustumena200 i fuld gang - Lance Mackey fører!

Renbiten

15.1.09 Renbiten på link-siden

Vi vil varmt anbefale, at man kigger ind hos den lille samiske butik Renbiten, der ligger ca. 70 km. fra vores hus i Särna. De sælger rensdyrkød og -skind, flotte knive, kunsthåndværk mv. og laver div. arrangementer. Hvis man ikke lige kommer forbi, kan man jo tjekke deres hjemmeside.

Artikler er opdateret med et par nye bogomtaler.

CopperBasin2009

13.1.09 Løbssæsonen er i gang!

I Alaska er kvalifikationsløbene til Iditarod og Yukon Quest i fuld gang. Både Sheep Mountain150, Gin Gin200, Knik200 og Copper Basin300 har allerede været afholdt. Ud fra disse løb - og på så lang afstand - er det svært endnu at sige noget om formen hos Iditarod og Quest-favoritterne. Desværre har Lance Mackey meddelt, at han ikke deltager i Yukon Quest i år, men vil koncentrere sig om Iditarod, så der bliver i hvert fald ikke tale om dobbelt-sejr fra hans side denne gang.

Sverige_Jul2008

7.1.09 Jul og nytår i Sverige

Vi er nu hjemme igen efter to dejlige ugers juleferie i Sverige. Det er fantastisk at have mulighed for at komme op i sneen og få ladet batterierne op. Vejret har været perfekt: masser af sne, frost, sol og klart vejr, og vi har nydt det allesammen - både hunde og mennesker. Se billeder her.