Team Koyuk

Nyheder 2008

YukonQuest2008

9.12.08 Spændende læsning

Ja, sneen blev jo ikke liggende ret længe! Men så kan man drømme om sne og slædekørsel ved at læse og se film om det... Vi er begyndt på en ny side under artikler med forslag til gode bøger, film mv. om slædehunde og friluftsliv samt korte anmeldelser af dem. Vi har selv lige med største fornøjelse læst Ken Anderssons dagbog fra Yukon Quest og Iditarod 2008, og den bliver derfor den første på listen, der efterhånden vil blive længere....

22-11-08

23.11.08 Så kom sneen til Danmark!

I går kom den første sne til Danmark! Hvalpene - og alle vi andre - nød det i fulde drag. Se billeder her.

På grund af efteruddannelse mv. deltager vi ikke i løb i denne sæson, og træningen foregår på vores egen mark og ved lange lufteture. Til gengæld tager vi et par ferier i Sverige i vinter, hvor vi forhåbentlig kommer på en masse gode slædeture.

Sverige_feb08

9.11.08 Mens vi venter på vinteren...

Vi syntes, der manglede nogle billeder af 12-spandet fra træningen i Sverige sidste vinter. Så mens vi venter på vinter i det danske regn-/muddervejr, kan de nydes her.

Hvalpe_011108

1.11.08 Hvalpene i efterårsskoven

I dag var det et smukt efterårsvejr, og det blev udnyttet til fulde i lufteområdet. Hvalpene har det godt, vokser og får hele tiden udvidet deres flok. Nu har de fået halsbånd på og er ved at ligne "rigtige hunde". De voksne - især Pacino - nyder at være sammen med dem og bliver helt hvalpe-agtige selv! Se billeder her.

Traening_16-10-08

21.10.08 Træning på egen grund

I sidste uge indviede vi vores nye træningsbane på vores egen mark. Det bliver ikke mange kilometer, men vi kan træne hjemmefra hver dag og på alle tider af døgnet! Hvalpene trives og bliver større dag for dag. Se billeder her.

Allysonhvalpe_28-9-08

28.9.08 Nu er lufteområdet også en del af verden

I dag var hvalpene for første gang med ude i vores 5000 m2 lufteområde. De nød at tumle rundt på al den plads sammen med et par af de voksne hunde, mens vi holdt pause med maling og vindues-isætning. Se billeder her.

Allysonhvalpe_21-9-08

21.9.08 Så er hundegården indtaget

I denne uge har hvalpene gradvist vænnet sig til at være i deres hundegård, og i dag har vi flyttet dem derud permanent. Nu er de også begyndt at gå mere og mere over til rigtigt hundefoder, selv om mors mad nu stadig er godt! Se billeder her.

Allysonhvalpe_13-9-08

14.9.08 6 uger gamle!

Socialisering og udvidelse af territoriet fortsætter. Det er en helt utrolig oplevelse at følge med i, hvordan de udvikler sig og opdager nyt hver dag! Se billeder her.

Allysonhvalpe_7-9-08

7.9.08 En begivenhedsrig weekend

I denne weekend er der rigtig blevet socialiseret! Hvalpene har mødt en masse nye mennesker og har hilst på deres far for første gang, mens vi har haft gang i at male og isætte nye vinduer. Se billeder her.

Allysonhvalpe_31-8-08

31.8.08 Verden bliver større og større...

I dag var hvalpene 4 uger og udenfor for første gang. De vokser helt utroligt og vejer allerede omkring 4 kilo. Det er fantastisk at se, hvordan de gradvist erobrer mere og mere af verden! Se billeder her.

Link-siden er opdateret med et par nye links, bl.a. har Bjørnar Andersen fra Team Norway fået egen hjemmeside.

Allysonhvalpe_22-8-08

24.8.08 3 uger gamle og kennelbesøg

I dag fik vi besøg fra Dansk Kennelklub. De var meget imponerede over hundenes forhold og beundrede hvalpene, der i dag kunne fejre 3 ugers fødselsdag. Vi synes, det er rigtig godt, at DKK giver sig tid til at besøge kennelerne for at sikre hundenes velfærd. Hvalpene er virkelig begyndt at myldre rundt i kasssen nu - og også snart udenfor den! Se hvalpebilleder her.

Kobe_17-8-08

17.8.08 2 uger gamle

I dag er hvalpene 2 uger gamle og har alle fået øjne indefor de sidste par dage. Vægten stiger stadig med stormskridt - nu vejer de allesammen snart 2 kg.! Allyson har det fint og synes efterhånden, det faktisk er meget rart at komme lidt væk fra hvalpene. Så hun er begyndt at blive luftet lidt længere tid ad gangen sammen med nogle af de andre hunde. Hvalpebilleder kan ses her.

Allysonhvalpe_6-8-08

9.8.08 Hvalpenes første uge

Så er hvalpenes første uge ved at være gået. Desværre overlevede Diana ikke mere end 2 dage. De fire andre har det godt og tager på med rekordfart. Kobe, Lisa og Sue har allerede mere end fordoblet deres fødselsvægt, og Kevin haler lige så stille ind på dem. Billeder kan ses her.

Osterdalselven08

3.8.08 Billeder fra Sverige

Jørgen og Natasha har været to uger i Sverige og har været på nogle fede ture i flot vejr og fantastisk natur. Billeder kan ses her.

Allyson_hvalpe

3.8.08 Så er der hvalpe!

I nat/tidligt i morges fødte Allyson 5 dejlige, sunde hvalpe: Team Koyuk's basket-kuld. Der er 3 tæver (Diana Taurasi, hvid; Sue Bird, hvid; Lisa Leslie, sort/grå) og 2 hanner (Kobe Bryant, lys brun og Kevin Garnett, hvid). Alle vejer omkring 500 g., og både mor og hvalpe har det godt.

Allyson_Vedungsfjallet08

14.5.08 Parring i sommer

Vi har besluttet os for at parre Nassi og Allyson, når Allyson går i løbetid, sandsynligvis i august. Årsagen til, at valget er faldet på netop disse to hunde er primært deres løbsegenskaber og rolige temperament. Afhængigt af, hvor mange hvalpe, der kommer, vil der være nogen til salg. Vi skal dog gøre opmærksom på, at vi selv vil beholde et par hvalpe, ligesom vi allerede har fået flere henvendelser.
Vedungsfjallet08

20.3.08 Vel hjemme i Särna efter en fantastisk fjeldtur

De sidste tre dage har vi været på tur på Vedungsfjället i frost, sol og klart vejr. Det har været en fantastisk oplevelse: storslået natur, glade hunde samt hygge i telt og hytter. Vi har forsøgt at indfange vores oplevelser med kameraet og har fået rigtig mange gode billeder - et lille udvalg kan ses her.
Tusind tak til Pia og Lars for lån af deres hunde og slæde! Det gjorde turen endnu bedre, at vi kunne køre med hver sit spand.

Lørdag tager vi alle tre med hundene tilbage til Danmark efter en dejlig ferie og træningslejr, hvor vores 6 Koyuk-hvalpe er modnet kollosalt og virkelig har vist deres styrke.
Pia ved start

16.3.08 Pia og Anders har fuldført Polar Distans!

Pia og Anders kom i torsdags ind til Särna efter vel gennemført Polar Distans. Utrolig flot, især i betragtning af de meget vanskelige forhold. Mange udgik eller kom slet ikke til start. I P 400 kom kun Pierre Antoine Heritier i mål ud af de 7 tilmeldte - i øvrigt i en fantastisk hurtig tid.

Pia og Anders valgte at overnatte på fjeldet før checkpointet for ikke at overbelaste deres hunde og i øvrigt få mere tur ud af det, derfor var de lidt længere om det end de fleste andre i deres klasse (P 160). Men i Polardistans er alle, der gennemfører, vindere! Se billeder her Resultater samt mange flotte billeder fra løbet kan i øvrigt ses på Polar Distans' hjemmeside.

Polardistans havde i år gjort meget ud af at forbedre løbet i forhold til sidste år. Løbet var godt afmærket ude på sporet og kun meget få kørte forkert. Der var tilknyttet en fotograf til løbet, der er lavet en ny flot hjemmeside samt mange andre detaljer, der gør, at løbet virker mere og mere professionelt.

I dag er Pia, Lars, Oline, Lotte og Anders med i alt otte hunde kørt hjem efter en hyggelig uge her i Särna. Lars og Pia har lånt os fire af deres hunde, så vi har fået forstærkninger til vores påsketur.
rener_4-3-08

10.3.08 Jørgen starter ikke i Polar Distans

Efter mange og lange overvejelser har vi besluttet ikke at stille op i Polar Distans alligevel. Her få dage før start slog vejret om, og vi har haft mellem 5 og 7 graders varme hele dagen. Konsekvensen har selvfølgelig været et søle og glatte spor, samt tung, tung tøsne. Som rookie, med tilhørende stor usikkerhed omkring hvad hundene kan klare, valgte vi at trække os fra konkurrencen. Vi overvejede meget at skifte klasse og i stedet køre 160 km. - en noget mere overskuelig opgave, men Jørgen havde meget svært ved at omstille sig og genfinde en motivation til at køre 160 km. med kun seks hunde. Så nu hepper vi på Anders og Pia og ser frem mod weekenden, hvor det igen skulle blive lidt koldere, så vi kan tage på fjeldet hele familien.
kjetil backen

2.3.08 Iditarod er startet!

I Alaska er Iditarod gået i gang. Showstarten var i går, og i aften kl. 24.00 CET (10.00 AST) starter musherne så rigtigt på det 1800 km. lange løb. Det bliver spændende at se, om Lance Mackey vinder dette års Iditarod også, hvor tæt konkurrencen bliver, og sidst, men ikke mindst, hvordan Team Norways Kjetil Backen klarer sig. Følg med på Iditarod.com og på Team Norways hjemmeside.
new homepage

2.3.08 Velkommen til Team Koyuks nye hjemmeside!

Hvis du har fulgt med på vores gamle hjemmeside, ved du, at vi er ved at forberede os til at deltage i det svenske langdistance-slædehundeløb Polar Distans. Jørgen har boet i vores hus i Särna siden den 11. januar og har trænet hundene, så de nu er i topform. Der er stadig 10 dage tilbage, til løbet starter, og de skal bruges til at gøre hundene i endnu bedre form og træne rytme - dvs. køre ca. 50 km. ad gangen inkl. små pauser på sporet, og så holde en længere pause, køre 50 km. igen, længere pause osv.