9.6.05 - Team Qenya's på nettet!
Så er endnu en dansk kennel kommet på nettet med egen hjemmeside. Tillykke til Casper, Jes, Lene og Nikolai Nielsen med den nye, flotte hjemmeside, der kan ses her


7.6.05 - Team Norway i norsk TV!
Hvis man synes, det har været vildt spændende at følge Team Norways færd i Iditarod, kan man gøre oplevelsen endnu mere fantastisk ved at se denne udsendelse, hvor man følger Bjørnar hjemme, til Femundløpet og Iditarod. Filmen varer 40 minutter og kan ses ved at klikke ind på www. NRK TV/NRK NETT-TV/TV og så enten logge ind, hvis du er oprettet som bruger eller gå ind under "ny bruker". Derefter vælges "ut i naturen"/2005/17.5.05. 


29.5.05
Vejret i Danmark har været helt sydlandsk de sidste par dage, og vi har nydt hundene og vores fantastiske have, som det ses på billederne. Også i dag har vejret været fint, hvilket var perfekt, da vi var i Hvalsø til den efterhånden faste årlige begivenhed: fælles arbejdsdag for hunde-, heste- og mountainbike-folk. Vi fik arbejdet en del, og frem for alt fik vi en god snak med skovens folk og de andre brugere af skoven. Det er et rigtig godt initiativ, som vi bør blive ved med at støtte op omkring!       

14_5_05.jpg (76005 byte)

27_5_05_1.jpg (123099 byte)

28_5_05_1.jpg (136762 byte)

28_5_05_3.jpg (121489 byte)

28_5_05_2.jpg (117086 byte)

28_5_05_5.jpg (177579 byte)

28_5_05_7.jpg (186594 byte)

U2 27_5_05 3.jpg (83097 byte)

U2 Thompson 27-5-05_lille.jpg (131861 byte)

28_5_05_4.jpg (97026 byte)

28-5-05_8.jpg (155495 byte)

solnedgang_28-5-05.jpg (49486 byte)

   


23.5.05 - Jamie Lee fik første præmie på udstilling!!

Jamielee_Hvalso_nov04.jpg (40312 byte)Lørdag den 21. maj havde vi tre hunde med på DSHK-udstilling i Bagsværd. Karsten Grønås var kommet til Danmark for at dømme, og det havde fået os danskere til at melde 62 hunde til udstillingen - Fantastisk! Man må sige, at med det antal deltagere, viser det noget om, hvad der lægges vægt på hos de danske huskyejere. En kendt musher med en fantastisk karriere kan virkelig trække fulde huse - noget af et signal til DSHK.  

Jamie Lee fik en flot førstepræmie, mens vores to drenge, Sean og Kanik, hver fik en tredjeplads. Vi må nok erkende, at de begge er lidt for store til at få en bedre placering, og vi vil aldrig mere udsætte dem for en udstilling igen.

Selve udstillingen var interessant. Med de mange tilmeldinger var der "frygtelig" lang ventetid, og vejret var ikke med os. Det øsede ned de første mange timer, mens vi stod og så på, at våde hunde og mennesker skiftevis stod stille og frøs og løb rundt i en ring. En udstilling er en mærkværdig oplevelse.

Karsten dømte - så vidt vi kunne bedømme - konsekvent og i henhold til det han tror på. Han var meget tro mod racestandarden, som han ser den, hvilket blandt andet betød, at hunde, der tidligere havde opnået flotte resultater i udstillingsringen, kun fik en anden eller tredjeplads ved denne udstilling. Udstillinger er i høj grad et udtryk for politik, hvilket endnu engang blev understreget.

Det var vores oplevelse, at Karstens bedømmelser var fair, også selvom vi måtte inkassere to tredjepladser for vores store hanner. Han var rimelig hård i bedømmelsen og var tydeligt på vagt overfor en del af de danske avls-linier. Selv om vi må anses for at "være gået forkert", når vi er til udstilling, var det en god og lærerig oplevelse, og Jamie Lee var stolt, da hun kom hjem i hundegården efter en meget anstrengende dag.


28.4.05 - hundenes sider er opdaterede

U2_05.JPG (21520 byte)
Vores hunde
og hundenes egne sider er opdateret. Hvis I undrer jer over, at Joy ikke mere er på den samlede fortegnelse over vores hunde, er det fordi, hun nu er endeligt overdraget til Anders Larsen, som har haft hende udstationeret i en periode. Vi ønsker Joy og Anders held og lykke fremover!


9.4.05

Vi har lavet en evaluering af den sæson, som er ved at være forbi. Den kan hentes her - hav tålmodighed: der er mange gode billeder, så det tager lidt tid at downloade. Desværre kommer vi ikke til sæsonafslutning i Hvalsø i morgen, da vi stadig er i fuld gang med at lave hundegårde mv. Men hundene og vi selv nyder i fulde drag at være landet på dette fantastiske sted!

alle hunde.jpg (89308 byte)

AarslevEngvej1_4_05.jpg (84553 byte)

Thompson_Aarslev_1_4_05.jpg (165526 byte)

Hunde_årslev_1_4_05_lille045.jpg (56909 byte)

Hunde_årslev_25_3_05.jpg (120740 byte)

Mennesker_Aarslev_Engvej_1_4_05.jpg (141524 byte)

Jorgen_maal_Asarna05.jpg (16302 bytes)20.3.05 

Nu er fotoalbummet også opdateret med billeder fra Åsarna '05. Men der er stadig nogle tekniske vanskeligheder med at få lagt de sidste billeder ud - så der kommer flere snarest muligt. 


16.3.05 - Robert Sørlie har vundet Iditarod!

Så er det afgjort! Robert Sørlie har vundet Iditarod for anden gang i en fantastisk spændende slutspurt, hvor alt kunne ske! Efter 9 dage og 18-19 timer endte det med, at han kun havde 34 minutter til nummer 2, Ed Iten og 41 minutter til nummer tre, Mitch Seavey. Bjørnar blev nummer 4 - kun en halv time efter Mitch Seavey. Den bedste placering, en rookie nogensinde har fået i Iditarod - fantastisk, Bjørnar!! Team Norways samarbejde har virkelig vist, at man ved at gå sammen om sådan et projekt kan opnå de helt store resultater - det er utrolig flot! Stort tillykke herfra!

 

 

     15.3.05
Så er de første billeder fra vores ferie lagt ud! Fotoalbummet er opdateret med billeder fra Lillholmsjö.

 


15.3.05 - Robert igennem Koyuk!

Robert har lige været i Koyuk i tre minutter og er kørt ud igen. Han fører stadig (20.28 Alaskan Time - 6.28 dansk tid), men konkurrencen i toppen er utrolig tæt, og der er stadig næsten 200 km. tilbage af løbet.. . Nummer to, Mitch Seaveay, er lige i hælene på ham - under en time efter. Mitch hviler dog stadig i Koyuk - mere end to timer efter, at Robert er kørt ud. Ramy Brooks og Martin Buser er også begge to i Koyuk og ligger under to timer efter Robert.... Det er vildt spændende at følge, og det gør det endnu mere spændende, at man en gang imellem får sig nogle overraskelser, når resultaterne ikke er opdateret korrekt! Bjørnar ligger som nummer 11 i den næste spændende del af konkurrencen, hvor der kun er knapt to timer mellem nr. 5 og nr. 11, og der kun var minutter imellem dem, da de kom ind på det sidste checkpoint. 


10.3.05 - Team Koyuk i Sjællands Tidende   
 
Avisartikel.jpg (135998 bytes)
Vi var kun lige kommet hjem fra Sverige og var næsten ikke engang flyttet ind, da Sjællands Tidende bragte artiklen "Slagelsefamilie løb sig til nordisk sølv". Nu er den scannet ind og kan ses her.


I øvrigt fører Robert Sørlie stadig Iditarod. Lige nu er han sandsynligvis i gang med at tage sit obligatoriske 24-timers hvil i Iditarod. Han er tæt fulgt af Ramy Brooks (1 t. og 10 min. efter) og Martin Buser (1 t. og 25 min. efter). Bjørnar Andersen er nr. 14; han har lige haft sit 24-timers hvil, er stormet gennem Ophir og er på vej til Iditarod!


9.3.05 - Robert Sørlie fører Iditarod!

Nu har Iditarod været i gang i 2 dage, 7 timer og 12 minutter, og Robert Sørlie har været i front næsten halvdelen af denne tid. Det er sindssygt spændende: Robert kom ind som den første på checkpoint Nikolai og hvilede næsten 6 timer. Martin Buser kom ind i Nikolai 6 timer og 10 minutter efter (17 minutter efter, at Robert var kørt) og kørte direkte igennem, så nu er der  ikke langt imellem dem! I mange timer inden denne superspændende del af løbet havde der været tavshed om Robert på Iditarods officielle resultatliste, så det på et tidspunkt så ud som om, han var nr. 32. Men Team Norways journalist var fortrøstningsfuld og forsikrede os om, at Robert kun opholdt sig så længe i Rohn, hvis der var noget galt - det er ikke et sted, man holder et længere hvil, skrev han. Vi krydser fingre for, at han holder føringen helt til Nome. Læs i øvrigt Cabelas dækning af Iditarod på www.cabelasiditarod.com - der er en artikel om Robert Sørlie - de er lidt imponerede over ham derovre!

Bjørnar Andersen ligger som nr. 9 og kører et utrolig godt løb - vi holder på ham som "rookie of the year"! 


3.05 - Team Koyuk er online igen!

Thompson_Hundegard_Mollevej2.jpg (25179 bytes)
Nu har vi endelig fået lavet vores internetforbindelse, og vi er ved at være så langt i vores flytning, at vi har tid til at lave en opdatering af hjemmesiden. Sne og frost har jo gjort alt lidt mere besværligt - ærgerligt, at man ikke bare kan nyde det med hunde og slæde i skoven... Men her er også helt fantastisk, og hundene nyder at boltre sig i haven, når de bliver luftet!

- Og så er det i dag, Iditarod starter; tjek den officielle hjemmeside, www.iditarod.com, og følg de norske deltagere på www.hurdal.com


20.2.05
Så er EM forbi. Efter de tre dage sluttede Sven på en fjerdeplads - kun 15 sekunder fra nr. 3,  Christof Diehl!! Petra Nölle fik guld, og Jöel Reiners, Belgien, blev nr. 2. Læs Sven og Ninas egen beskrivelse af løbet på www.petruschka.dk Her kan du også læse mere om de øvrige danske (og svenske) deltagere. Se iøvrigt den fulde resultatliste på  www.wsa-ec2005.com under Aktuelles. 


18.2.05 
Efter første gennemløb fører Petra Nölle klart, men der er extrem hård konkurrence om de næste tre pladser, og Sven er med i opløbet! Både han og hundene har det godt og er ved godt mod. Se nærmere på www.petruschka.dk, da Sven og Nina selv kan opdatere deres hjemmeside fra et pressecenter i Nauders. 


15.2.05 - Vi følger EM i Nauders

sven_nina.jpg (82403 bytes)Sven og Nina Plesner er på vej til WSA EM i Nauders, Østrig, hvor Sven stiller op i åben klasse med følgende hunde:

Dea        Teebee        Ronja       Nikki      Tana        Tom       Jerry            Reserve: Gary
Takhini    Wendy       Shanon     Dulle       Julia         Holly      Brusj
          
Konkurrencen bliver utrolig hård. Petra Nølle vandt de tyske mesterskaber knebent foran Christof Diehl og må derfor regnes for favorit, men med Sven som en spændende outsider... Vi vil opdatere, så snart vi hører nyt - så: stay tuned. Følg i øvrigt selv med på www.wsa-ec2005.com, hvor vi kan anbefale introvideoen og "Making of".


15.2.05 - Team Koyuk fik sølv til Nordic Open!

Det lykkedes for os at opnå en meget fin placering i år, som vi er meget stolte af og tilfredse med. Vi blev kun overgået af Pia Ångström der suverænt vandt guld i 6-hundeklassen. Pia kørte godt alle tre dage og satte alt på plads den sidste dag, hvor hun slog os med omkring 2 minutter. Vi må tage hatten af for en bedre hundekører - tillykke Pia!!

Også i C-klassen var der mange fine præstationer. Marie Israelsson og hendes søster Helen satte sig suverænt på guld og sølv, mens Per Ångström fik bronze. Bedste dansker blev Jan Erik Bauer Pedersen, der kom ind som nummer 5. Karen H. Larsen blev næstbedste dansker på en flot 7. plads, mens Lotte Frost kom ind som nummer 10 tæt fulgt af Lars Bundgård på en 11. plads. Susan Hansen kom ind som nr. 15 og havde en god oplevelse og fik samlet en masse erfaring. I juniorklassen klarede Casper Nielsen sig rigtig flot og fik kæmpet sig op på en fjerdeplads. I A-klassen fik Sven Plesner guld for fjerde gang i træk, hvilket er utrolig imponerende, mens Jenki Lindgren fik sølv og Nina Plesner måtte "nøjes" med bronze. Nina havde en dårlig start om fredagen, hvor hun kom hjem med Billy i sækken. Lørdag og søndag præsterede hun dog de bedste tider og fik kæmpet sig tilbage på podiet - godt gået! Helmer Nielsen kørte en flot fjerdeplads hjem, mens Gert Kronholm opnåede en 5. plads med et rigtig godt gennemløb på tredjedagen.

I C-klassen var konkurrencen meget hård, mens der desværre kun var få tilmeldte i A-, B- og O-klassen, hvilket betød at man aflyste O-klassen og lod de tilmeldte rykke ned i A-klassen. Vi må håbe, at der melder sig lidt flere til næste år, så vi både kan se en åben klasse, som der jo var lagt op til i år, og mange deltagere i samtlige klasser. Det sportslige fungerer utroligt godt i Åsarna, mens de praktiske forhold omkring program og mad til festbanketten godt kunne have fungeret lidt bedre. Vi kan stærkt anbefale alle - nye som erfarne mushere - at deltage i Nordic Open. Det er det hele værd!!!


Lillsjo_tur.jpg (71995 bytes)15.2.05
Nu er vi kommet hjem fra Sverige. Først tilbragte vi 15 fantastiske dage i Lillholmsjö, som er et utrolig godt sted til slædehundetræning med rigtig godt holdte spor i forskellig længde, gode hytter mv. Vi har lige købt en solid turist-træslæde (bygget af Lars Carlsson, Bad Creek kennel, Sverige), som vi alle tre kan være på, og så har vi også købt en ny Danler-slæde. Det blev altså både til familieture, hvor vi fik taget en masse flotte billeder, og rigtig mange gode træningsture for Jørgen på Danler'en. Efter Lillholmsjö havde vi tre hyggelige dage hos Sven og Nina Plesner i Lundsjön, og så gik turen til Åsarna og Nordic Open.


21.1.05
Nu er det lige før, vi tager afsted til Sverige. Vi tager lige den sidste træning med i morgen tidlig, og så ruller vi mod sne og kulde! Først to uger i Lilholmsjö, så et par dage i Lundsjön hos Kennel Petruschka - og så går det løs til Nordic Open i Åsarna! Så snart vi er hjemme igen, opdaterer vi hjemmesiden - hvis ellers vi ikke drukner i flyttekasser.... I mellemtiden kan du holde dig orienteret på www.petruschka.dk, www.jarvik.dk, www.siberianhusky.dk eller www.sphk.se


Natasha_Pacino_8-1-05.JPG (29487 bytes)9.1.05 - Gran-søndag i Hvalsøskoven

Vi var i skoven i dag og træne lidt, på trods af stormen. Heldigvis er der ikke ødelagt noget her hos os, men skoven havde taget en del skade, hvilket betød at en del af skoven var spærret af. I resten af skoven havde de højere magter spredt grankviste og pyntegrønt ud på stien foran os, så det var noget så fint at køre rundt i regn- og haglvejret.

Hundene lignede grå sumprotter, og alt ALT tøj var vådt og klamt. Man må sandelig være bidt af denne her sport, når man på vej hjem i bilen - i højt humør - snakker om, hvor godt det gik i dag! Især Demi var fantastisk i lead!! Men det var nu også godt at komme hjem til en varm kop the, mazzarintærte til 7,50 og ild i brændeovnen.

Hundene fik særlig fin mad i aften. Jørgen havde for en kort stund forladt køkkenet, for at lave/hente et eller andet ude i stalden, og blev undervejs forstyrret af noget helt tredje. U2, der sammen med Laika passede på mørbraden, tog opgaven lidt for alvorligt, så der var kun en lille bid tilbage, da Natasha kom forbi køkkenet. Så vi fik risengrød i dag - det er også dejligt...


Jorgen_tempo.JPG (40322 bytes)
2.1.05 - Team Koyuk deltager i Nordic Open

Vi har meldt os til Nordic Open. Målet er at gøre det bedre end sidste år, som var første gang vi deltog i et større slædehundeløb på sne. Sidste år var vi med for at gennemføre og for at lære. I år er vi med for at konkurrere.

Vi tager i træningslejr i Lilholmsjö i ugerne op til konkurrencen. Hundene er ved at være klar. Vores træning har ikke været helt optimal i år, da vores arbejde har fået lov at fylde lidt for meget. Men hundene har fået en del km. tung træning, og vi tror på, at de sidste uger i Lilholmsjö nok skal give dem den nødvendige speed. Sporene i Lilholmsjö er helt fantastiske, så vi får lejlighed til at køre rigtigt stærkt og samtidig træne vores egne køreegenskaber på slæde. Det mangler man jo her nede i mudder-Danmark.


Kanik-skagler.JPG (26334 bytes)
2.1.05 - Team Koyuk kommer ikke til DM for vogn

Vi har besluttet at blive væk, da vi for tiden har meget travlt med at pakke hus, stald og ikke mindst loft ned i flyttekasser. Tiden er knap og engang imellem bliver man nødt til at prioritere...

 Hytte+hunde.JPG (73509 bytes)1.1.05 - Fotoalbummet er opdateret

Vi er kommet hjem fra en dejlig juleferie i Norge. Vi havde håbet på at få rigtig mange km. i benene på hundene samtidig, men det lykkedes ikke for os at komme rigtig ud på fjeldet og køre langt. I stedet fik vi trænet på vores Danler-slæde mellem træer og buske, hvilket var ekstra sjovt og godt for vores senere deltagelse i Nordic Open. 

Samtidig fik vi taget en masse fantastiske billeder med vores nye kamera. Der er både billeder af hunde og fjeld - tjek selv.


rebecca_slade1.JPG (33756 bytes)
1.1.05 - Glædelig jul og godt nytår til alle!!

2004 har været endnu et opbygningsår for Team Koyuk. Vi har investeret i hunde, slæder, trailer og meget andet, og ikke mindst har vi både solgt og købt hus. 2005 skulle gerne blive året, hvor vi rigtigt kan få etableret os som et godt slædeteam.


13.12.04
Nu har vi købt et nyt hus! Det ligger 5 km. nord for Slagelse, med 250 m. til nærmeste nabo, 3½ tønde land jord og 182 m2 hus med nyt tag og nyistandsat 1. sal. Et perfekt sted! Vi flytter i løbet af februar og skal være endeligt ude herfra den 28.2.05. Der vil i øvrigt være stille her på siden de næste par uger, da vi tager på vinterferie i Norge fra på lørdag og ikke er hjemme før 2.1.05. 
Glædelig jul og godt nytår til alle!!

Årslev Engvej_1.jpg (9256 bytes)

Årslev Engvej_2.jpg (10907 bytes)

julemand2.jpg (37903 bytes)


6.12.04
Nu har vi endelig fået solgt vores hus!! 
Så nu kan vi begynde at kigge os om efter et sted, hvor der er mere end 100 meter til naboer, masser af plads til hundegårde, en kæmpe playground - og så også lige et hus til os selv....


hundegard_nov04.jpg (53265 bytes)14.11.04
Demi, Jamie Lee og Pacino har nu fået deres egne sider med nye billeder. Vejret var simpelthen perfekt i dag - både til træning og fotografering! 


14.11.04
Vi har nu udstationeret Joy hos Anders Larsen, der i forvejen har 3 Huskier, og ikke har de samme løbsmæssige ambitioner som os. Vi er sikre på, at Joy hos Anders vil få det rigtig godt, og at vi stadig vil se meget til hende - både hjemme hos Anders og i skoven!


Pacino_lille.jpg (39870 bytes)5.11.04
I dag fik vi vores tre nye "svenske" hunde: Jamie Lee, som Jørgen havde med på spandet sidste år til NM i Åsarna, samt Demi og Pacino. Jamie Lee og Demi er søstre til Sean, og Pacino er bror til Laika og Kanik. I samme omgang afleverede vi Kia til Sven og Nina igen. Ikke fordi vi ikke har været glade for hende, men Kia er en decideret sprinthund, og da vi fremover vil satse på mellem- og langdistanceløb, passer det perfekt ind i vores planer med tre voksne, kraftigere hunde, der allerede har vist gode takter! 


natasha_tisvilde.jpg (33240 bytes)
27.10.04
I går trådte Jørgen ud af DSHK's bestyrelse og Sport Udland. Denne beslutning har vi truffet, fordi vi ikke længere orker at bruge vores sparsomme fritid på ørkesløse diskussioner. Vi vil hellere bruge kræfterne på det, vi synes er sjovt: slædehundeløb og -træning!
                                


JG+Sean_skoven 2_10_04_lille.jpg (9713 bytes)18.10.04
Nu er vi kommet rigtig i gang med træningen. Der er stadig varme dage, hvor vi ikke er oppe på så lange distancer. Men ellers er det ved at være "rigtig" træning igen. Vi satser på at komme i skoven fire gange om ugen, men når der også er fuldtidsjobs, der skal passes, hænger det ikke altid sammen i hverdagene - vi må jo kun køre, når solen er oppe..... Vi er begyndt at køre med vores tunge træningsvogn. Den er for tung til at løfte op på traileren, så vi har måttet investere i to stålramper, så vi kan køre den derop. I går satte vi både vores egne seks hunde og Pia Lykkes fire foran, så Jørgen og Pia kørte med ti-spand - herlig oplevelse!


hundetrailer_lille2.jpg (12077 bytes)8.10.04
Så skulle - stort set - alle større og mindre fejl være rettet. Tak til alle, der er kommet med hjælp og kommentarer! Der er desuden kommet flere billeder (som thumbnails) i fotoalbummet. Her er der også lige et billede af vores nye bil + hundetrailer. 


2.10.04
Nina Plesner er blevet valgt som vicepræsident for WSA. Stort tillykke!!    2.10.04
I dag var vi i Hvalsø på den nye parkeringsplads - den fungerer faktisk rigtig fint, bortset fra at vi mangler bord og bænke til Kaffeklubben!

Det er kun tredje gang, vi træner i denne sæson, så det foregår stadig stille og roligt. Det er heller ikke så koldt endnu....


1.10.04
Så er vi på nettet!! Og træningen er så småt startet. Det er herligt at komme i gang igen. Ud over diverse istandsættelses- og (om)bygningsprojekter, har vi anskaffet os en ny hvalp - Kia - der nu er 5 måneder.